Kljub zaščitnim ukrepom, ki jih je družba Luka Koper, d. d. kot koncesionar v koprskem pristanišču uvedla za preprečevanje širitve okužbe s koronavirusom, s čimer je zaščitila zaposlene in vse, ki se nahajajo na območju pristanišča, vsi njeni terminali in vse njihove storitve potekajo nemoteno. Prilagojeno novim zaščitnim ukrepom in hkrati neprekinjeno poteka tudi delo nadzornih organov na območju mejne kontrole pristanišča, s čimer se zagotavlja tudi varna prepustnost blaga.

Železniški tovorni promet čez vse mejne prehode in v Republiki Sloveniji poteka nemoteno. Kljub omejitvam v posameznih državah in na mejnih prehodih potekata tudi cestni tovorni in tranzitni promet preko koprskega pristanišča nemoteno.

Ministrstvo za infrastrukturo v Republiki Sloveniji je tudi odpravilo omejitev prometa za tovorna vozila nad 7.500 kg ob vikendih in dela prostih dnevih od 8. do 21. ure ter v petek (10. 4.) pred Veliko nočjo od 14. do 21. ure. Odredba velja do zajezitve in obvladovanja epidemije COVID 19.

Logistična pot preko Luke Koper in Slovenije deluje nemoteno in zanesljivo.
Vsa obvestila vezana na trenutno situacijo lahko spremljate tudi na spletni strani Luke Koper
https://www.luka-kp.si/slo/novice/single/korona-info-34958.