Zaposleni pri predsedniku vlade

07.07.2016|Predstavniki upravljavske veje zaposlenih so se na povabilo predsednika vlade Dr. Mira Cerarja v sestali v prostorih vlade v Ljubljani. Predstavili smo mu razloge za nastalo situacijo v preteklih dneh ter poudarili, da jih aktivnosti vlade skrbijo že dlje časa, zato nanje intenzivno opozarjajo že več kot leto dni.

Uprava družbe stopi pred novinarje

07.07.2016|Uprava družbe skliče novinarsko konferenco na kateri predsednik uprave predstavi stališča o dogodkih, ki so se dogajali v zadnjem tednu, predvsem pa o blokadi pristanišča. Poudaril je, da je šlo za nenapovedan in nepričakovan dogodek, za katerega nosijo odgovornost tisti, ki so zavajali delavce in širšo javnost z napakami in lažmi ter vodenjem prikritih aktivnosti.

Komisija za nadzor javnih financ ponovno zaseda

06.07.2016|Na komisiji za nadzor javnih financ iščejo odgovore na to, kdo je odgovoren za dogajanja okoli Luke Koper in morebitno nastalo škodo.

Vzpostavljen delovni proces

05.07.2016|Po dvodnevnem 8-urnem delovniku delovni proces ponovno steče brez omejitev. Pred tem se v bližini vhoda v pristanišče ponovno odvija shod v podporo Luki Koper.

Podpora krajevne organizacije Združenja protifašistov iz Žusterne

03.07.2016|Člani krajevne organizacije Združenja protifašistov iz Žusterne, ki smo že januarja letos pripravili javno tribuno z naslovom »Luke ne damo!« smo na petkovem zborovanja ob dnevu borca izrazili solidarnost luškim delavcem, ki jih je slovenska vlada prisilila k začasnemu zaprtju koprskega pristanišča za njegovo ohranitev.

Uprava sklene dogovor z zaposlenimi

03.07.2016|Uprava z zaposlenimi sklene dogovor, da bo 4. julija stekel delovni proces med 9. in 17. uro oziroma po potrebi tudi dlje z okrepljenimi ekipami in vsemi razpoložljivimi resursi. Pred vhodom v pristanišče poteka zbor zaposlenih, družinskih članov in vseh podpornikov Luke Koper.

Skupščina delničarjev Luke Koper, d. d.

01.07.2016|Delničarji na skupščini niso odločali o zamenjavi treh nadzornikov, saj je bil ta predlog umaknjen z dnevnega reda.

Zaposleni ustavili delovne procese

01.07.2016|Zaposleni Luke Koper so s spontanim uporom v pristanišču zaustavili vse delovne procese.

Podpora primorskega družbenega centra Središče rotunda

28.06.2016|V pismu so med drugim zapisali; Luka Koper je še eno izmed redkih družbeno odgovornih podjetij, ki ceni in podpira napore nevladnih organizacij in civilne družbe v širši regiji, zato podpiramo prizadevanja delavcev in uprave Luke Koper.

Podpora primorskega odbora SGIT

28.06.2016|Primorski odbor Sindikata delavcev gostinstva in turizma Slovenije (SGIT) je podprl aktivnosti v okviru prizadevanjih za ohranitev Luke Koper in gospodarstva širše Primorske.

Pismo ministru Petru Gašperšiču

27.06.2016|Svet delavcev Luke Koper, d. d. je ministru za infrastrukturo Petru Gašperšiču poslal odprto pismo.

Vnovič tehnična napaka, tokrat pri plačah

27.06.2016|Vezano na predhodno objavljeno sporočilo (MDS o plačah v Luki Kope in odziv Luke Koper) objavljamo še pojasnilo Luke KOper, ki dokazuje, da se je, vsaj v primeru Luke vnovič zgodila tehnična napaka.

MDS o plačah v Luki Koper in odziv Luke Koper

27.06.2016|Na svoji spletni strani je društvo MDS (Društvo malih delničarjev Slovenije) objavilo prispevek z naslovom Luka Koper - rekordni rezultati z rekordnim stroškom na zaposlenega. Na prispevek se je odzvala Luka Koper.

Podpora Glose zaposlenim Luke Koper

27.06.2016|V sindikatu kulture in narave Glosa odločno podpirajo boj zaposlenih za obrambo Luke Koper, torkov ptotest in vse nadaljnje akcije proti načrtom ministra za infrastrukturo in SDH.

Podpora ZSSS in Sviz

27.06.2016|Zveza svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) in Sindikat vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije (SVIZ) se pridružujeta odločnim zahtevam za izgradnjo drugega železniškega tira Koper – Divača ter zahtevam po odpravi vseh škodljivih sklepov Slovenskega državnega holdinga (SDH), ki vodijo v uničenje Luke Koper. Zato podpirata tudi torkov protestni shod v Kopru, ki bo dal podporo tem zahtevam.

Odziv Luke Koper na sporočilo Metoda Dragonje

27.06.2016|V sporočilu za javnost Ministrstva za Finance v petek, 24.6.2016 je državni sekretar Metod Dragonja sicer priznal napako (druge možnosti niti ni imel), ki jo je storil z navajanjem neaktualnih podatkov na seji parlamentarne komisije za nazor javnih financ, vendar je v isti sapi poskusil pozornost javnosti od lastne odgovornosti preusmeriti z naštevanjem cele vrste domnevnih nepravilnosti povezanih s poslovanjem Luke Koper, d. d.

Državni sekretar priznal napako, ampak ...

24.06.2016|Državni sekretar Metod Dragonja je priznal napako z navajanjem neaktualnih podatkov o poslovanju Luke Koper in v sporočilu za javnost nadaljeval, da so izjave sledile ciljem izboljšati upravljanje z državnim premoženjem in da bi morala Luka Koper dividendni donos podvojiti.

Podpora Združenja svetov delavcev Slovenije

24.06.2016|Čestitamo zaposlenim in delavskim predstavnikom Luke Koper , ker ste kot eni prvih nazorno pokazali, kako se je treba boriti za svoje podjetje, so med drugim zapisali v Združenju svetov delavcev Slovenije.

V Zvezi za Primorsko zaskrbljeni

23.06.2016|Vznemirjeni nad številnimi nasprotujočimi informacijami, ki se vsakodnevno križajo in begajo nas občane, izražamo v Zvezi za Primorsko-ZZP veliko zaskrbljenost nad nadaljnjo usodo Luke Koper.

Arhiv