Danes smo se v Luki Koper res počutili olimpijsko! S svojim obiskom so nas počastili slovenski olimpijci, ki prihajajo oziroma trenirajo v koprski občini. Poslovno stavbo in terminale sta obiskala tudi oba nosilca kolajn, zlata Andreja Leški in srebrni Toni Vodišek. Mi pa smo lahko preverili, kakšna je »teža« prave olimpijske medalje.

Koprske junake med olimpijci je najprej pozdravila uprava družbe – predsednica uprave Nevenka Kržan in člani Gregor Belič, Gorazd Jamnik in Vojko Rotar, delavski direktor. V Luki Koper smo namreč ponosni sponzor Olimpijskega komiteja Slovenije in s tem vseh športnikov, posebej pa podpiramo še Jadralno zvezo Slovenije in smo hkrati tudi sponzor posameznih športnikov olimpijcev, kajtarja Tonija Vodiška in jadralcev v dvojcu Tine Mrak in Jakoba Božiča.

Po vrnitvi iz Pariza smo tako lahko danes v Luki Koper osebno čestitali za njihove uspehe zlati judoistki Andreji Leški, srebrnemu kajtarju Toniju Vodišku, jadralcem Tini Mrak, Lini Eržen in Žanu Luki Zelku.

Po sprejemu v upravni stavbi so se olimpijci odpravili v pristanišče, kjer so jih z navdušenjem in ponosom sprejeli sodelavci na kontejnerskem terminalu, terminalu za generalne tovore, terminalu za avtomobile ter terminalu za razsute in tekoče tovore. Stisk roke in glasno navijanje smo ovekovečili tudi v fotografske objektive. Prav od blizu smo si lahko ogledali olimpijske kolajne, ki so Koper povzdignile na prvo mesto po uspehih naših športnikov v svetovnem merilu!