Priljubljeni dogodek Pristaniški dan bodo nekaj pred 10. uro na potniškem terminalu otvorili Pihalni orkester Koper in Kulturno društvo Mažorete Koper, ki se jim bodo pridružili še akrobati na hoduljah. To pa bo le uvod v atraktivno dogajanje za predstavitev številnih luških presežkov in zanimivosti, med katerimi bo tudi predstavitev poklica luškega pilota in luškega gasilca.

Na najrazličnejših delavnicah bodo lahko otroci spoznavali Lego robotiko, si poslikali obraz, se preizkušali v zanimivih eksperimentih, barvali pobarvanko velikanko, se podučili o varovanju okolja in skupaj čarali. Odrasli obiskovalci se bodo lahko pomerili v ekipnem nagradnem luškem kvizu, poskrbljeno bo tudi za pestro kulinarično ponudbo na štirih kolesih. Da bodo spomini na dan, preživet ob morju, še dolgo živi, bo tudi letos poskrbljeno s foto stojnico. Prihod v Koper pa so napovedale tudi glavne zvezde letošnje nordijske tekmovalne sezone – slovenski smučarski skakalci, ki svoje uspehe dosegajo tudi ob podpori Luke Koper.

Vstop na vse dejavnosti na potniškem terminalu, ki se zaključijo ob 18. uri, je prost.

Za brezplačne vodene oglede z avtobusom, ladjo, kolesom ali turističnim vlakcem, je obvezna predhodna prijava na spletnem naslovu https://www.zivetispristaniscem.si/pristaniski-dan-2024, kjer je na voljo tudi podrobnejši program in urnik dogajanja. Zbiranje prijav se bo začelo v torek, 21. maja, ob 10. uri.